Οδηγός επιβίωσης

Μια ενόχληση στο λαιμό, το θολωμένο σου μυαλό, ένα σώμα που πονάει λες και σε έδερναν όλο το βράδυ… Ναι, τα ξέρεις αυτά… τα έχεις ξαναζήσει!  Και επειδή το κρύο εισέβαλε ιδιαίτερα δυναμικά στην καθημερινότητά μας, αντί να ξεκινήσεις να προμηθεύεσαι τα απαραίτητα φάρμακα, κάνε τις κινήσεις εκείνες που θα κρατήσουν το κρύωμα μακριά. Ο μέσος όρος των ενηλίκων, πλήττεται από τη γρίπη, περίπου τρεις φορές το χρόνο, ενώ τα συμπτώματά της κάθε γρίπης, μπορούν να μας ταλαιπωρούν για περισσότερο από επτά ημέρες! Παρόλα αυτά δε χρειάζεται να ανησυχείς. Υπάρχει τρόπος να κρατήσεις μακριά το κρύωμα, από σήμερα!

Με το που ξεκινήσουν τα συμπτώματα

Ξεκίνα να πίνεις νερό, και χυμούς με βιταμίνη C

Παραμένοντας ενυδατωμένοι, μπορούμε να περιορίσουμε συμπτώματα, όπως αυτά του πονόλαιμου ή της φραγμένης μύτης, που κουβαλάς με κομμένη την ανάσα.

 

Γαργάρες με αλατόνερο

Προσθέτοντας μισή κ.γ. σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό,  έχεις δημιουργήσει την καλύτερη θεραπεία για το φλέμα.

Το αλάτι αποτρέπει τη συσσώρευση υγρών στο λαιμό, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της φλεγμονής ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει τη βλέννα και τις ενοχλήσεις που φωλιάζουν στο πίσω μέρος του λαιμού.

Μέσα από τις πλύσεις απομακρύνονται επίσης οι μικροοργανισμοί που προκαλούν τα προβλήματα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, είναι καλό να κάνετε πλύσεις με αλατόνερο και προληπτικά. Και κρατήστε και λίγο από αυτό για να το βάλετε στο neti…

Νeti

Ναι, αυτό το αντικείμενο που μοιάζει με κάτι ανάμεσα σε ποτιστήρι και λυχνάρι.  Η προεξοχή του μπαίνει στο ένα σου ρουθούνι και αφήνεις το νερό να κυλήσει στη μύτη και να βγει από το άλλο σου ρουθούνι. Κάπου εδώ οφείλω να ομολογήσω ότι την πρώτη φορά που το δοκίμασα, δοκίμασα και πολλές δικαιολογίες για να το αποφύγω. Μετά από ένα χρόνο που το χρησιμοποιώ, το θεωρώ το καλύτερο σύμμαχο κατά του κρυολογήματος, καθώς δεν έχω κρυώσει ούτε μία φορά μέσα σε αυτό το χρόνο.

Ξεκούραση

Ναι, είναι αδύνατον να αποφύγεις τη δουλειά, αλλά προσπάθησε τουλάχιστον να αποφύγεις την πολλή πίεση, και εκμεταλλεύσου το χρόνο εκτός δουλειάς για να προσφέρεις στο σώμα την ξεκούραση που χρειάζεται. Φρόντισε το σώμα σου με ένα ελαφρύ γεύμα, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, πολλή βιταμίνη C , τζίντζερ και μέλι. Και ένα ζεστό μπάνιο. Και ένα χουχούλιασμα στο ζεστό κρεβάτι… Και αύριο ξημερώνει μία νέα μέρα!

Μασάζ

Απαγορεύεται αυστηρά όταν είμαστε άρρωστοι. Άλλος ένας λόγος για να κρατήσεις το κρύωμα μακριά.

Παρόλα αυτά, μέσα από μία συνεδρία μασάζ γενικότερα, και λεμφικού μασάζ ειδικότερα, μπορείς να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου, κρατώντας τη γρίπη, αλλά και πολλές άλλες ασθένειες, μακριά!

Πιο συγκεκριμένα, συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού με την παραγωγή αντισωμάτων. Η βασική λειτουργία των λεμφαδένων, είναι η παραγωγή λεμφοκυττάρων και αντισωμάτων, τα οποία σχηματίζουν την πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού.

Η λέμφος, περνώντας από τους λεμφαδένες, διηθείται πριν διοχετευτεί στο αίμα κι έτσι παγιδεύονται μικρόβια και ξένες ουσίες από τα μακροφάγα, τα Τ-λεμφοκύτταρα ή τα αντισώματα που παράγονται από τα Β-λεμφοκύτταρα. Τα αντισώματα ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι χρήσιμα για την άμυνα του οργανισμού, έναντι διαφόρων νοσογόνων παραγόντων.

Για αυτά, αλλά και άλλα οφέλη του λεμφικού, μπορείς να ενημερωθείς και μέσα από τη σελίδα μας

www.allaymassage.gr