Μία από τις απορίες που προκύπτουν καθημερινά από τη συναναστροφή μου με τους ανθρώπους, είναι το γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να κάνουμε εκείνα τα πράγματα που μας κάνουν καλό, ενώ μπορούμε ανενόχλητα να σπαταλάμε χρόνο ή χρήμα για εκείνα που μας βλάπτουν ή έστω, δεν έχουν κανένα πραγματικό όφελος.

Κάπως έτσι βρέθηκα να γράφω αυτό το άρθρο. Χρειάζεσαι πραγματικά ένα καλό λόγο για να κάνεις μασάζ; Αν δε σου αρκούν χιλιάδες έρευνες, που αποδεικνύουν ότι είναι πού καλό για την υγεία, τη διάθεση, την αντιμετώπιση συγκεκριμένων ασθενειών, αλλά και χρόνιων πόνων, θα παραθέσουμε μερικούς λόγους ακόμα…

 

1 Θα μειώσει το στρες

Ποιος δεν έχει περάσει μία άσχημη μέρα -ή εβδομάδα ή μήνα- στη δουλειά, που σε κάνει να ξεσπάς καταναλώνοντας junk food ή αλκοόλ, με την ελπίδα να χαλαρώσεις; Κι όμως, το μασάζ -ακόμα κι αν σου το προσφέρει ο σύντροφός σου- είναι αποδεδειγμένα ο καλύτερος σύμμαχος ενάντια στο άγχος. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το στρες, μέσα από τη μείωση της κορτιζόλης στον οργανισμό, της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για τα αγχωτικά μας συναισθήματα.

2 Θα ανακουφίσει τους πόνους

Τίποτα δεν μπορεί να αντισταθμίσει τη χαρά του που σου δίνει το ότι σήμερα έκανες γυμναστική , γρηγορότερα από μία πλάτη που σε πονάει σε κάθε κίνηση ή έναν αυχένα που δεν μπορεί να κάνει καμία κίνηση. Είτε οι πόνοι σου οφείλονται σε χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα, είτε στο ότι το παράκανες στην τελευταία σου προπόνηση, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ανακουφιστείς μέσα από μία συνεδρία μασάζ.

Σύμφωνα με την Tiffany Field, διευθύντρια του Touch Research Institute, από τη Σχολή Ιατρικής του Μαϊάμι, το μασάζ ενεργοποιεί τους αισθητήρες  που είναι κάτω από το δέρμα, ώστε να μειωθεί η παραγωγή της κορτιζόλης, της “ορμόνης του στρες”, αλλά και της ουσίας P (πι) ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με την αίσθηση του πόνο. Το μασάζ φαίνεται επίσης, να μειώνει τον πόνο και να θεραπεύει τους σφιγμένους μύες, μέσα από την αύξηση της ροής του αίματος, που συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής. Ειδικά το μασάζ που ακολουθεί τη σωματική άσκηση, συμβάλλει σημαντικά τόσο στην πρόληψη του πόνου, όσο και στη βελτίωση τυχόν τραυματισμένων ιστών.

 

3 Θα σε ανακουφίσει από τα συμπτώματα του ΠΜΣ

Τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την περίοδο, το σώμα γίνεται δύσκαμπτο, έχεις δυσκολίες στον ύπνο και πονάς. (Αν δε βρίσκεις τον αυτό σου σε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, είσαι πραγματικά τυχερή)

Υπάρχει λύση στο πρόβλημά σου, που δεν κρύβεται στη σοκολάτα -όχι μόνο τουλάχιστον- αλλά και στο μασάζ! Ακόμα μία έρευνα αποδεικνύει ότι το μασάζ  μπορεί να μειώσει αισθητά όχι μόνο τον πόνο, αλλά και την κατακράτηση υγρών, καθώς και εκείνες τις βασανιστικές εναλλαγές στη διάθεση.

 

4 Θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς σαν πουλάκι!

Όταν πια έχει επέλθει εκείνη η πολυπόθητη γαλήνη σε σώμα και μυαλό, τότε οι πιθανότητες για έναν καλύτερο ύπνο, φυσικά και αυξάνονται.  Αν είσαι από αυτούς που στριφογυρνάνε, ξεστρώνοντας το μόλις τέλεια στρωμένο κρεβάτι, δοκίμασε ένα μασάζ.  Σε αυτή την περίπτωση το Allay, είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι, καθώς έρχεται στο χώρο σου, και δε θα χρειαστεί παρά να κάνεις λίγα βήματα μετά το τέλος της συνεδρίας για να βρεθείς στο κρεβάτι σου!

Ακόμα το σκέφτεσαι;