Η μέρα μικραίνει, ο καιρός γίνεται πιο μουντός.

Το κρύο αυξάνεται… πώς να το αντέξει ένας μεσογειακός λαός;

Είναι συχνό φαινόμενο η αλλαγή της διάθεσης καθώς χειμωνιάζει, ενώ ταυτόχρονα οι ρυθμοί πέφτουν, όλα κινούνται πιο αργά, ενώ για να ξεκινήσει η κίνηση, χρειάζεται όλο και μεγαλύτερη προσπάθεια. Ως γνωστόν, οι άνθρωποι δεν πέφτουν σε χειμερία νάρκη, οι δουλειές και οι υποχρεώσεις συνεχίζουν να τρέχουν και εμείς καλούμαστε απλά να ανταπεξέλθουμε! Τα καλά νέα, είναι ότι υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε τόσο το σωματικό, όσο και το ψυχολογικό βάρος που φέρνει ο χειμώνας.  Αν το μασάζ μπει συστηματικά στη ζωή σου, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αισθανθείς πιο χαρούμενος και πιο υγιής, και με τη διάθεση αυτή να ενεργοποιηθείς ώστε να βάλεις στη ζωή σου οτιδήποτε σε κάνει να νιώθεις καλύτερα.

Μασάζ, για να φτιάξει η διάθεσή σου

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, ο χειμώνας, γκρίζος και κρύος, συνδέεται με την αλλαγή της διάθεσης ή ακόμα και με μία ελαφριάς μορφής κατάθλιψη, που είναι  γνωστή και ως σύνδρομο εποχικής συναισθηματικής διαταραχής. Περισσότερο διαδεδομένο στις χώρες που χάνουν εντελώς τη λιακάδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δε λείπει όμως και από τη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, και κάτω από το ηλιακό φως, ο εγκέφαλός μας παράγει σεροτονίνη, εκείνη τη χημική ένωση που μας κάνει να αισθανόμαστε πιο θετικοί, χαρούμενοι και ενεργοί. Είναι λογικό, λοιπόν, να μειώνεται η παραγωγή της κατά τη χειμερινή περίοδο.

Συχνό επακόλουθο αποτελεί η έλλειψη διάθεσης ή ένα συναίσθημα γενικευμένης θλίψης και αρνητικότητας. Το πρωινό ξύπνημα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο, δεν αισθανόμαστε το ίδιο κοινωνικοί και γενικότερα, η βόλτες δε γίνονται με την ίδια ευκολία που συμβαίνει τς πιο ζεστές περιόδους του χρόνου.  Παρόλα αυτά, και όπως ήδη αναφέραμε, η χειμερία νάρκη δεν έχει καθιερωθεί ακόμα για τους ανθρώπους. Αν μπορούμε να προτείνουμε κάποια λύση, αυτή δεν είναι άλλη από το μασάζ. Επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βελτιώνει την ψυχολογική διάθεση, καθώς χαλαρώνει το σώμα, και το πλημμυρίζει με μία αίσθηση ανανέωσης. Επίσης, κατά τη διάρκεια του μασάζ εκκρίνεται σεροτονίνη & ενδορφίνες- ακριβώς οι ίδιες ουσίες που πάράγουμε κάτω από το φως του ήλιου!

 

Μασάζ, για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος

Ναι, τα είπαμε, το χειμώνα πέφτουν οι ρυθμοί, βαριόμαστε να πάμε βόλτα, κάνουμε λιγότερη γυμναστική, τρώμε περισσότερο…  Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι επιπτώσεις έχει αυτό στο σώμα; Και δεν αναφέρομαι σε εκείνα τα περιττά κιλά που πανικόβλητοι θέλουμε να χάσουμε πριν το καλοκαίρι!

Η άσκηση είναι ένας τρόπος για να ρυθμίζεται καλύτερα η λειτουργία του κυκλοφορικού μας συστήματος, αλλά και για να αποτοξινώνουμε το σώμα μας. Επίσης, συμβάλλει στο να φτάσει οξυγονωμένο αίμα στους ιστούς. Όταν τα παραπάνω δε λειτουργούν και τόσο καλά, γινόμαστε οκνηροί και μη παραγωγικοί. Ειδικά, όμως αν ανήκεις σε αυτούς, που απλά δεν ψήνονται για γυμναστική, τότε το μασάζ είναι ένας ακόμα καλός τρόπος, για να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος. Για να αυξήσουμε τη ροή του αίματος, στο Allay, χρησιμοποιούμε ειδικά, “χειμερινά” λάδια, που συμβάλλουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας ακόμα περισσότερο.

Παράλληλα, κινητοποιείται και το λεμφικό σύστημα, το οποίο συμβάλλει στην αποτοξίνωση, αλλά και την καλύτερη θρέψη του οργανισμού (εδώ μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες https://allaymassage.gr/rejuvance/

Με λίγα λόγια, μετά το μασάζ, είσαι σα να έχεις κάνει ένα καλό σέρβις στο σώμα σου

 

Μασάζ, για απαλό δέρμα

Σε κάθε συνεδρία που κάνεις μαζί μας, χρησιμοποιούμε τα πιο αγνά λάδια, σε συνδυασμό με αυθεντικά αιθέρια έλαια. Όλα τα προϊόντα μας, έχουν επιλεχθεί μετά από μεγάλη έρευνα. Τα λάδια, σε συνδυασμό με τη μάλαξη, κάνουν το δέρμα σου να είναι πιο ελαστικό, ενώ παράλληλα, ενυδατώνεται και από μέσα προς τα έξω. Μπορείς να συνεχίζεις να σπαταλάς τεράστια ποσά για ακριβές κρέμες ή να δοκιμάσεις να κάνει ένα μασάζ μία φορά στις δύο εβδομάδες, για να έχεις σαφώς καλύτερα αποτελέσματα.

Το ξηρό δέρμα, αποτελεί ένα άλλο, μεγάλο πρόβλημα κατά τους χειμερινούς μήνες. Τόσο η υγρασία, όσο και η πτώση της θερμοκρασίας, μπορούν να ρουφήξουν όλη την υγρασία από το δέρμα σου.  To μασάζ, συμβάλλει στην ενυδάτωση των βαθύτερων στιβάδων του δέρματος, εκεί όπου οι κρέμες δε φτάνουν.

Ωστόσο, ειδικά για το πρόσωπο και το ντεκολτέ, θα προτείναμε το rejuvance, μία εξειδικευμένη θεραπεία ανανέωσης προσώπου, που εκτός των άλλων, συμβάλλει και στην καλύτερη δυνατή ενυδάτωσή του. Εδώ, μπορείς να μάθεις περισσότερα https://allaymassage.gr/rejuvance/

Κανόνισε τώρα τη επόμενη συνεδρία μασάζ & γέμισε το χειμώνα σου με ενέργεια και ευεξία!