Τρεις απλοί τρόποι για να ξεφορτωθείς την κυτταρίτιδα, μια για πάντα!

Αργά ή γρήγορα, φτάνει για τις περισσότερες γυναίκες η ημέρα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό που λέγεται κυτταρίτιδα! Υπάρχει μία γενετική προδιάθεση που ωθεί το γυναικείο σώμα, να αποθηκεύσει εκείνα τα δύσμορφα, σβολιασμένα κομμάτια λίπους κάτω από το δέρμα.

Η άσκηση από μόνη της δεν είναι αρκετή για να κρατήσει την κυτταρίτιδα μακριά, ενώ προϋποθέτει απόλυτη αφοσίωση για να διατηρηθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μόλις όμως η άσκηση σταματήσει, τότε η κυτταρίτιδα επανέρχεται.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ακόμα ελπίδα κορίτσια! Αυτό το άρθρο δεν είναι γραμμένο για να σας απογοητεύσει, αλλά για να μοιραστούμε μαζί σας κάτι που μπορεί να βοηθήσει στον αφανισμό του εχθρού, και που δεν προϋποθέτει να κάνουμε το γυμναστήριο δεύτερο σπίτι, ακριβά προϊόντα ή λιποδιάλυση.

Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος

Η κυτταρίτιδα δεν είναι παρά μικρά τσεπάκια, γεμισμένα με λίπος που αποθηκεύονται κάτω από το δέρμα, αποτρέποντας την φυσιολογική ροή του αίματος στις συγκεκριμένες περιοχές, και βοηθώντας περισσότερες τοξίνες να συγκεντρωθούν στο συγκεκριμένο σημείο. Η καλή κυκλοφορία του αίματος, εξασφαλίζει από ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα, μέχρι την ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών. Για τη βελτίωσή της, φροντίστε να κινείστε κάθε μέρα! Και όταν μιλάμε για κίνηση, δεν αναφερόμαστε σε ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο, αλλά μάλλον σε πιο παλιομοδίτικους, αλλά και πιο διασκεδαστικούς τρόπους.

Κάντε την καρδιά να χτυπήσει δυνατά, και το αίμα να κυλήσει, εντάσσοντας στην καθημερινότητά σας δραστηριότητες όπως το τρέξιμο, το περπάτημα ή το ποδήλατο. Τριάντα λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης, τρεις φορές την εβδομάδα, είναι αρκετές για να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος και να κρατήσουν την κυτταρίτιδα μακριά.

Οι ασκήσεις για βαθιά αναπνοή, επίσης αυξάνουν τη ροή του αίματος.

Πέρα από τη βελτίωση της κυκλοφορίας, μπορείτε να ασχοληθείτε και τοπικά με τα σημεία του σώματος που έχουν ήδη κυτταρίτιδα. Έντονη ανάτριψη, απολέπιση με ειδικά προϊόντα ή με βούρτσα για 15 περίπου λεπτά, μπορούν να είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια στον αγώνα μας. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η κυκλοφορία στη συγκεκριμένη περιοχή, κάτι που αποδεικνύεται και από το ροζ χρώμα που θα έχει το δέρμα, μετά τα δεκαπέντε λεπτά.

Κατάλληλη διατροφή

Κάποια φαγητά συμβάλλουν στο σχηματισμό της κυτταρίτιδας, ενώ άλλα στην απομάκρυνσή της. Η διατροφή διαμορφώνει το αίμα αλλά και την κυκλοφορία του. Κάποιες τροφές κάνουν το αίμα πιο πηχτό, κωλύοντας την κυκλοφορία του.

Όλοι ξέρουμε ότι αυτό που αποκαλούμε υγιεινή διατροφή, θα ήταν ο ιδανικός σύμμαχος, που θα συνέβαλλε στην ομαλή ροή του αίματος. Θα ξεχωρίσουμε όμως, τις δραστικότερες ουσίες που μπορούμε να βρούμε σε αυτές.

Ξεκινάμε με τα Ωμέγα 3 λιπαρά, που απαντώνται σε γνωστά θαλασσινά, σε σπόρους ή φύτρα, αλλά και στο πιπέρι καγιέν, το τζίντζερ και το σκόρδο, που συμβάλλουν δραστικά στην αραίωση του αίματος.

Μπορείτε επίσης να εντάξετε στο μενού σας ξηρούς καρπούς, βρώμη και πράσινα λαχανικά, που περιέχουν την L Αργινίνη, ένα φυσικό αγγειοδιασταλτικό, που βελτιώνει την κυκλοφορία.

Μείωση της κατακράτησης υγρών!

Η κατακράτηση υγρών, μπορεί μακροπρόθεσμα να συμβάλλει στο σχηματισμό της κυτταρίτιδας. Για να την αποτρέψετε δεν έχετε παρά να εντάξετε στο μενού σας φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

Αποφεύγοντας κορεσμένα και τρανς λιπαρά, ζάχαρη, αλλά και ανεπιθύμητα χημικά ή ακόμα και φάρμακα, απομακρύνεστε αισθητά από τον κίνδυνο!

Λεμφική παροχέτευση

Μπορείτε να ενισχύσετε την προσπάθεια, κάνοντας λεμφικό μασάζ ή πιο σωστά λεμφική παροχέτευση. Μέσα από τους ειδικούς χειρισμούς του συμβάλλει στην γρηγορότερη απομάκρυνση των αποβλήτων του οργανισμού, όπως είναι τα νεκρά κύτταρα, οι τοξίνες και οι παραπανίσιες ποσότητες πρωτεϊνών, και βοηθά το δέρμα να ξαναγίνει λείο και σφιχτό.