Eνδυνάμωση, η απάντηση στον πόνο!

 

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής σε συνδυασμό με την κακή στάση του σώματος και την έλλειψη άσκησης, μπορούν πραγματικά να κάνουν οδυνηρό απλά και μόνο το στήριγμα του κεφαλιού πάνω στο σώμα! Αν προσθέσουμε και τον πονοκέφαλο στα προηγούμενα, μιλάμε για ένα πρόβλημα ικανό να μας αποσπάσει από τις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Το 80 τοις εκατό της πελατείας μας αντιμετωπίζει έντονους πόνους στον αυχένα.  Κάπως έτσι αποφάσισα να δημοσιεύσω  κάποιες ασκήσεις που συνιστώ να ακολουθήσουν οι  θεραπευόμενοι μετά τη συνεδρία, για να βοηθήσουν να παραταθούν τα αποτελέσματα της μάλαξης για ακόμα περισσότερο καιρό.

Οι ασκήσεις αυτές δεν προϋποθέτουν κάποιο ειδικό εξοπλισμό, ούτε απαιτούν πολύ χρόνο. Συμβάλλουν στην ανακατάταξη των αυχενικών σπονδύλων, διευκολύνοντας τη συνεργασία του μαλακού ιστού με τα οστά. Με άλλα λόγια, την κίνηση.

1. Άσε το βάρος του κεφαλιού να σε τραβήξει προς τα πίσω αργά αργά, διατηρώντας το βλέμμα ευθεία μπροστά. Το ίδιο αργά επιστρέφουμε στην αρχική μας θέση.

2. Άσε το κεφάλι να πέσει πίσω, στοχεύοντας με το πηγούνι το ταβάνι. Προσοχή! Ακούμε το σώμα μας και δεν ξεπερνάμε τα όρια που μας υποδεικνύει.

3. Περνώντας το αριστερό χέρι πάνω από το κεφάλι σου, σπρώξε το δεξί αυτί προς τον αριστερό σου ώμο, με το πηγούνι να κοιτάζει προς την κλείδα.

4. Στρίψε το κεφάλι προς τα αριστερά, έτσι ώστε η μύτη σου να είναι πάνω από τον ώμο σου. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση και επανάλαβε από την άλλη πλευρά.

5. Πλέξε τα δάχτυλά σου πίσω από το κεφάλι σου και πίεσε προς τα κάτω σα να θέλεις να αγγίξεις το στέρνο με το πηγούνι σου.

6. Ξάπλωσε μπρούμυτα με τα χέρια ανοιχτά στο ύψος των ώμων. Άσε το σώμα σου να κυλίσει πάνω στο δεξί σου χέρι, και μείνε σε πρηνή θέση, ακουμπώντας το μέτωπο ή το πηγούνι στο έδαφος. Μείνε σε αυτή τη θέση για 15- 20 δευτερόλεπτα πριν επιστρέψεις στην αρχική σου θέση. Επανάλαβε και από την άλλη πλευρά.